Előfizetői tartalom

Amerikában elromlott a hangulat

Portfolio
Ma reggel az ázsiai tőzsdéken komoly lefordulást láttunk és ugyancsak eséssel nyitottak az európai tőzsdék is, a rossz hangulat kitart délután is, bár a piaczárás felé közeledve egyre kisebb mínuszokat láthatunk.  Ma reggel egy interjúban a Moderna cégvezére úgy fogalmazott, hogy „jelentősen csökken” a most elérhető vakcinák hatékonysága az új variánssal szemben - erre a kifejezésre szakadtak be a nemzetközi pénz- és tőkepiacok. Az omikron-variánstól való félelem mellett rosszat tesz még a hangulatnak, hogy a legfrissebb adatok alapján majdnem 5 százalékkal nőttek a fogyasztói árak az eurózónában novemberben, ami messze meghaladja a jegybank inflációs célját, és jelentős gyorsulást jelent az előző hónaphoz képest. Ami pedig a hazai eseményeket illeti, nem kamatdöntő ülésén változtatta meg nemrég a kamatfolyosót az MNB, így csütörtökön folytatódhat a kamatemelési sorozat. A tengerentúli tőzsdék eséssel fejezték be a napot, miután a Fed bejelentette: a decemberi ülésen tárgyalni fognak az eszközvásárlási program kivezetésének felgyorsításáról. 

2021. november 30. 22:09 Megosztás Csúnya esés lett a vége A Fed-bejelentését követően az amerikai tőzsdeindexek jelentős esést szenvedtek el, a kereskedés végére a Dow Jones és az S&P 500 1,9 százalékkal, a Nasdaq 1,6 százalékkal került lejjebb....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés