Előfizetői tartalom

Párhuzamos világ épül: új típusú gazdaság születik, teljes átalakulás várható

Bartha Péter, Armadillo
Októberben érdekes és elgondolkodtató bejelentés látott napvilágot, a Facebook nevet vált és Meta néven, megváltozott fókusszal folytatja tevékenységét. Vajon miért vált ekkorát ez a hatalmas pénztermelő gépezet? Miért foglalkozik az ott dolgozók nagy része a virtuális világhoz kapcsolódó fejlesztésekkel? Miért fejlesztenek architektúrát termék helyett? Miért toboroz 10 000 új munkaerőt csak Európában, hogy felépítsenek egy univerzumot? Ezeket a kérdéseket járom körül, időnként elszakadva a konvencionális gondolkodástól.

A technológia készen áll Az egyre nagyobb tömegeket megmozgatni képes online játékokat és a social media platformok milliárdos felhasználó számát tekintve nincs kétség, van igény a virtuális környezetre. A technológia, a hardverek fejlettsége, a szupergyors 5G adatátvitel és a fejlett szoftverkörnyezet lehetővé teszi a virtuális világ megteremtését. A Metaverse a virtuális...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái