Előfizetői tartalom

Jászai Gellért: egy új vállalatot építünk, a felvásárlások új dimenziókba emelik a 4iG-t

Nagy Viktor
Több száz milliárd forintos forrásbevonás, nagy akvizíciók, nemzetközi terjeszkedés, új német nagytulajdonos, öles léptekkel halad a 4iG afelé, hogy ne csak Magyarország, de a régió meghatározó informatikai és távközlési vállalata legyen. Kívülről úgy tűnik, hogy a finanszírozás és a megvett cégek magas vételára sem okoz problémát a célok elérésében, előbbit részvény- és kötvénykibocsátással előteremtik, utóbbira pedig az a cég válasza, hogy kijön a matek. Jászai Gellérttel, a 4iG elnök-vezérigazgatójával és többségi tulajdonosával beszélgettünk többek között arról, miért éri meg több mint 200 milliárd forintot fizetni a DIGI-ért, hogyan halad a szuperholding felépítése, hogy nézhet ki a Rheinmetallal az együttműködés, de a cégvezér beszélt egy esetleges dual listingről is, aminek keretében külföldi tőzsdén is megjelenhetnek a 4iG részvényei.

Felgyorsultak az események a 4iG-nél, egymást érik a bejelentések méretes akvizíciókról. Haladjunk időrendben! Idén március végén jelentette be a 4iG, hogy megvásárolná a román RCS & RDS magyar érdekeltségét, a DIGI Csoportot. A héten az is kiderült, hogy mennyiért. Első ránézésre jóval magasabb áron vette meg a 4iG a DIGI-t, mint amire a piaci szereplők számítottak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái