Előfizetői tartalom

Felrobbantak a magyar életbiztosítások, bedöglött a kötelező

Palkó István
Dübörög a magyar biztosítási piac: 11,6%-os díjbevétel-növekedést ért el a harmadik negyedévben és szinte ugyanekkorát az év eddig eltelt részében. A legérdekesebb az, hogy mennyire beindultak a rendszeres díjas (nem csak nyugdíjcélú) unit-linked életbiztosítások, 20% feletti (!) növekedésük mögött azonban nem az ügyfélszám, hanem a befizetések kiugró növekedését találjuk magyarázatként. A biztosítói profit szempontjából viszont gyenge volt a negyedév a rekordszintű nem-életbiztosítási káresemények, többek között a vihar- és jégkárok miatt, miközben megállt a kötelező biztosítások átlagdíjának emelkedése.

11,6%-os díjbevétel-növekedés a magyar biztosítási piacon Ma reggel tette közzé a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a magyar biztosítási piac harmadik negyedéves statisztikáit, amelyekből kiderült: a harmadik negyedévben 11,6%-os, az év eddig eltelt részében 11,5%-os díjbevétel-növekedést értek el a magyar biztosítóintézetek az előző év azonos időszakához képest (fióktelepek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái