FONTOS Nagyot változik az inflációkövető állampapír kamatozása!
 
Előfizetői tartalom

Begyújtják a rakétákat az olajpiacon? A JP Morgan szerint duplájára drágulhat a fekete arany

Portfolio
A koronavírus omikron variánsának megjelenése és az USA stratégiai olajkészleteinek felszabadítása komoly esést váltott ki az olajpiacon. Az októberi csúcshoz képest így már közel 20 százalékot szakadt az olaj ára, ami csütörtöki OPEC-döntés után még tovább eszkalálódott, viszont még napon belül jött a fordulat, hiszen a kartell ugyan a termelés további növeléséről döntött a keresleti aggályok közepette, a lehetőségét viszont nyitva hagyta annak, hogy még a hónapban módosítsa a döntést a piaci viszonyoktól függően. A döntést természetesen a Wall Street-i elemzők is kommentálták, aki közül a Goldman jó vételi lehetőséget lát, a JP Morgan pedig 150 dolláros olajárra számít, ami több mint duplája a mostani szintnek.

Fordulat az olajpiacon A piaci szereplők nagy részét meglepte az OPEC+ csütörtöki döntése, amikor az olajár közelmúltbeli zuhanása és az omikron koronavírus-változatnak az elkövetkező hónapokban az olajkeresletre gyakorolt valószínűsíthető negatív hatása ellenére a kartell és szövetségesei úgy döntöttek, hogy fenntartják az olajkibocsátás növelésének jelenlegi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái