Előfizetői tartalom

Harminc európai ország nyitja egybe közlekedési adatrendszereit

Portfolio
  A világ legnagyobb, közlekedési adatplatformok közötti együttműködése jött létre a NAPCORE projekt elindulásával. A huszonhat uniós tagállam és további partnereik   kapcsolják és hangolják össze, teszik egységessé, átjárhatóvá és átláthatóvá már meglévő adatrendszereiket, hozzájárulva az elektromos és az önvezető autózás térnyeréséhez is.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint a NAPCORE projektben a közreműködő államok száznál is több szakértője dolgozik össze azért, hogy a közúti és közösségi közlekedéssel kapcsolatos adatokat egységesen, szabványosított formátumban gyűjtsék és kezeljék. Az így előállt információkat változatlanul a tagországok nemzeti hozzáférési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés