Előfizetői tartalom

Ajánlja a vakcinák keverését az Európai Gyógyszerügynökség

MTI
Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) a koronavírus elleni, eltérő technológiával készült oltóanyagok alkalmazását javasolja a koronavírus elleni immunizáló oltás, valamint az emlékeztető oltások esetében is - jelentette be közös közleményben a két uniós ügynökség kedden.

A közlemény szerint az EMA és az ECDC szakértői megállapították: a vektor alapú vakcinák - például az AstraZeneca vagy a Johnson & Johnson oltóanyagai - az úgynevezett mRNS vakcinákkal - például a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna oltóanyagaival -kombinálva "jó antitesttermelést váltanak ki" és magasabb a fehérvérsejtek csoportjához tartozó, a fertőzések ellen fellépő T-sejtek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés