Előfizetői tartalom

Úgy néz ki, az olajár már lassan kezdi elfelejteni az omikront

Portfolio
Második napja emelkedik az olajár, ahogy enyhülnek az omikron-variánssal kapcsolatos félelmek, és az aggodalmak, hogy a járványhelyzet súlyosbodása az olajpiaci keresletre is kihatna. A WTI ma több mint 3 százalékot emelkedett és kéthetes csúcsához közelít, ahol azt megelőzően járt, hogy az új variáns megjelenése miatt elindult volna egy korrekció a piacokon - írja a Marketwatch.

A januári határidős WTI 71 dollárt fölé emelkedett ma, ami több mint 3 százalékos plusz, a brent pedig 74,5 dollár felett jár, ami 2,7 százalékos erősödés. A WTI tegnap közel 5 százalékot drágult, a mai emelkedéssel együtt már a november 24 óta nem látott magasságokban jár, ott, ahol az előtt tartózkodott, hogy fény derült volna a koronavírus omikron variánsának aggasztó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés