FONTOS Orbán Viktor: nem csak az EU-val tárgyal Magyarország forrásokról
 
Előfizetői tartalom

A 4iG piacvezető albán távközlési céget vesz

Portfolio
Megállapodást kötött az ALBtelecom 80,3 százalékos részvénycsomagjának megvásárlásáról a 4iG. A társaság Albánia elsőszámú vezetékes, internet- és tévészolgáltatója, a legnagyobb optikai hálózat tulajdonosa az országban és jelentős saját hálózattal bíró mobilszolgáltató. Az akvizíció újabb fontos lépés a 4iG nyugat-balkáni terjeszkedési stratégiájának megvalósításában: a cégcsoport a régió újabb országában jelenik meg szakmai befektetőként távközlési és digitális szolgáltatásaival. A tranzakciónak köszönhetően Törökország egyik legjelentősebb vállalatcsoportja a Çalik Holding a 4iG intézményi befektetőjévé válik. Az ALBtelecom irányító többségi tulajdonának megszerzése az albán hatóságok jóváhagyását követően, várhatóan 2022 januárjában zárulhat.

A nyugat-balkáni régióban bővíti telekommunikációs portfólióját a 4iG, miután végleges adásvételi megállapodást kötött az ALBtelecom 80,3 százalékos tulajdoni hányadának megvásárlására a török Çalik Holding többségi érdekeltségébe tartozó Cetel Telekommal – tette közzé a tőkepiaci társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján. A 4iG tulajdonostársa az ALBtelecomban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái