Budapesti Értéktőzsde
Üzlet

Expanziós terveket közölt a SET Group

Portfolio
A SET Group bejelentette, hogy a 2021. október 25. napján elhalasztott közgyűlést 2022 februárjában kívánja megtartani. Az igazgatóság a közgyűlést érintő várható napirendi pontjaihoz kapcsolódóan az alábbi előzetes tájékoztatását adta: az igazgatóság úgy határozott, hogy folytatja expanziós törekvéseit, és új piacok felé nyit, ezzel porlasztva az iparági jellegzetességből fakadó kockázatait. Az alábbiakban ismertetni kívánt két új piaci szegmens úgy került kiválasztásra a csoport portfóliójába, hogy a világjárvány okozta piaci turbulenciák a lehető legkisebb mértékben legyen rájuk hatással.

Egészségügy

A jelenleg növekvő periódusban lévő privát egészségügyi szektorban, annak is a labordiagnosztika területén, most lehetőség van egy olyan, mindenki számára elérhető, merőben új alapokra helyezett szolgáltatási rendszer kiépítésére, mellyel ezek a szolgáltatások a mindennapi éltünk rutinjává válhatnak - írja a társaság.

Az új rendszer fókuszában a betegségek kellő időben való kiszűrése áll a labordiagnosztikai szolgáltatások mindenki számára könnyen elérhetővé tételével és megfizethetővé válásával. Ennek eredményeképpen a szolgáltatást igénybevevő jövendőbeli ügyfelek gyógyulási ideje számottevően csökkenhet, ezzel is mérsékelve az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomást.

Az új üzletág létrehozásában és kidolgozásában a szakterületükön elismert szakemberek fognak részt venni, akik megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a piac igényeit és annak még lefedetlen területeit illetően.

A tárgyalások jelenleg is zajlanak a teljes konstrukció tekintetében. Cél, hogy a közgyűlési meghívó közzétételéig a legfontosabb kérdések tárgyában megállapodás szülessen, és az azokat érintő kérdéseket az igazgatóság minél hamarabb a közgyűlés elé terjeszthesse.

Az expanzióval kapcsolatos első tájékoztatást a társaság 2021. december 13-án tervezi közzétenni.

Globális média- és szórakoztatóipar

A folyamatos technológiai fejlődés új értékteremtési lehetőségeket hívott életre, ezeknek köszönhetően a szegmens nem várt ütemű globális növekedés és átrendeződés alatt áll - írja a társaság.

Amennyiben a már folyamatban lévő, de még csak közvetítőkön keresztül folytatott tárgyalások sikerre visznek, úgy a SET Groupnak lehetősége nyílik az egyik nagyobb európai médiaszolgáltatóval közvetlen egyeztetéseket folyatnia. Amennyiben ezek is eredményre vezetnek úgy a két társaság egy teljesen új médiaszegmensben elsőként hozhat létre egy értékteremtő láncolatot, a saját innovációit implementálva.

Az egyeztetések folyamatosan zajlanak, azok üteméhez alkalmazkodva rendszeresen tájékoztatást ígér a társaság. A SET Group igazgatósága közgyűlés elé kívánja terjeszteni az együttműködés fontosabb elemeit, hogy a szerződések aláírása előtt a társaság közgyűlése is állást foglalhasson ebben a kérdéskörben.

A cég továbbá azt is bejelenetette, hogy a Triman Kft. és a SET Group folyamatosan egyeztet a közbeszerzési eljárásban kihirdetett győztes féllel a Belgrád-Budapest vasútvonal fejlesztéséhez kapcsolódó vállalkozási szerződések megkötéséről. A végleges megállapodás időpontját a cég nem közölte, de a beruházó szigorúan ragaszkodik az előzetes ütemtervhez, mely értelmében a munkálatoknak meg kell kezdődniük 2022 tavaszán.

A SET Group árfolyama ma 6 százalékkal került feljebb, míg idén 27,6 százalékot esett.

Címlapkép: Budapesti Értéktőzsde

rakéta háború orosz amerika
volkswagen kína
fehér ház donald trump joe biden amerikai elnökválasztás 2020 usa
Trump beszólt, idén is elkerülheti az államcsődöt Amerika
német berlin
vakcina oltás koroavírus

Kiszámoló Ez történt a héten

Az amerikai külkereskedelmi egyenleg újra tovább romlott novemberben. A havi 99 milliárd dolláros áruhiányt csak némileg...

Holdblog Értéktelenedő pénz

A pandémia évei a pénz nyomtatásának (elértéktelenedésnek) évei voltak, ez vélhetően nem újdonság, hiszen...

Holdblog Álomgyilkosok

Úgy tűnik a tőzsdei álmodozás korának egyelőre vége. 2020 tavaszától hatalmas mennyiségű frissen teremtett jegybankpénz/költségvetési...

2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó

Elemző munkatárs

Elemző munkatárs
Díjmentes online előadás
Mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!
Online előadás
Milyen részvényeket érdemes most venni?
apple iphone telefon