Előfizetői tartalom

Bajba került egy gázkereskedő Magyarországon, lépett az Energiahivatal

Portfolio
Miután a JAS Budapest Zrt. áramkereskedési üzletága ellehetetlenült és végső menedékest kellett kijelölni, december 9-én csütörtök este azt jelentette be a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), hogy december 17-től 90 napra felfüggeszti a cég földgáz-kereskedelmi működési engedélyét is. Az érintett ügyfelek földgáz-ellátását december 10-től 17-ig a biztonsági földgázkészletből kell teljesítenie a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnek (MSZKSZ), aztán 17-től majd vagy valamelyik gázkereskedő jelentkezik a feladatra, vagy a hatóságnak ki kell jelölnie valakit.

A MEHK csütörtök este közzétett közleménye és részletes határozata azt jelzi, hogy a JAS Zrt. fizetési nehézségei a gázkereskedői tevékenységére is átterjedtek, ugyanis az FGSZ és a KELER erről tett jelzéseket a hatóság felé és fontos, hogy a Fővárosi Törvényszék a 17.Cspk.18/2021/5. számú végzésével a JAS Budapest Zrt. tekintetében csődeljárást rendelt el. ...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái