Előfizetői tartalom

Új hatásos koronavírus-gyógyszer érkezett

Portfolio
Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága az AstraZeneca Evusheld (AZD7442) hosszú hatású antitest készítményét, ami a társaság közleménye szerint jelenleg ez az egyetlen ilyen típusú készítmény, melyet az amerikai hatóságok a COVID-19 betegség megelőzésére jóváhagytak. Az előzetes vizsgálati eredmények szerint egyszeri adagja hatékony védelmet biztosít azok számára, akiknek az oltás nem megfelelő megoldás.

Az AstraZeneca Evusheld nevű gyógyszere egy hosszú hatású antitest kombináció (tixagevimab és cilgavimab), melyet az Egyesült Államok gyógyszerhatósága (FDA) sürgősségi felhasználásra engedélyezett a COVID-19 betegség megelőzésére. Az első szállítmányok várhatóan hamarosan elérhetőek lesznek. Az FDA megadta a sürgősségi felhasználási engedélyt az Evusheld számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés