Előfizetői tartalom

Merre mehet a BUX, mi lesz a forinttal? - Megkérdeztük a hazai alapkezelőket

Portfolio
A globális tőkepiaci bizonytalanság a magyar tőzsdén is éreztette hatását novemberben, a BUX index 5 százalékos csökkenéssel zárta a hónapot. December elején ismét megkérdeztük a hazai alapkezelőket havi rendszeres felmérésünkben, hogy mit várnak a korrekció után a magyar tőzsdén, megyek a kedvenc részvényeik és hogy merre mehet a forint a novemberi történelmi mélypont után.

A decemberi felmérésben résztvevő alapkezelők: Accorde Alapkezelő, Dialóg Alapkezelő, Diófa Alapkezelő, Equilor Alapkezelő, Erste Alapkezelő, Generali Alapkezelő, Hold Alapkezelő, OTP Alapkezelő.

Merre megy tovább a BUX?

Az elmúlt egy évben szinte minden havi felmérésnél rövid távra, a következő 3 hónapra az alapkezelők többsége csak mérsékelt, legfeljebb 5 százalékos elmozdulást várt a BUX indexben, ez most sincs másképp, bár az alapkezelők megosztottabbak most, mint november elején. A válaszadók negyede arra számít, hogy akár jelentősebb, 5 és 15 százalék közötti emelkedés jöhet a hazai benchmarkban, de van olyan is, aki komolyabb, 5 és 15 százalék közötti esést jósol 3 hónapos időtávon.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A következő egy évre az alapkezelők inkább emelkedést várnak a magyar tőzsdén, a többségük jelentősebb, 5 és 15 százalék közötti emelkedést prognosztizál, komolyabb, 5 százalékot meghaladó esést senki sem vár a decemberi felmérésre válaszolók közül.

A cikkünk tartalmából

  • A BUX indexben korrekciót, a forintban történelmi mélypontot hozott a november.
  • Megkérdeztük december elején is a hazai alapkezelőket a hazai tőzsde és a forint kilátásairól.
  • Elmondták azt is, hogy mely részvények a top pickjeik a magyar tőzsdén, és melyek a legkevésbé kedvelt papírjaik.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés