FONTOS Óraátállítás 2024: kezdődik a nyári időszámítás
 
Előfizetői tartalom

Ránk rúgta az ajtót az omikron, szigorítanak a jegybankok - Mibe tegyük a pénzüket 2022-ben?

Portfolio
Közeleg az év vége, így a befektetési bankok is sorra teszik közzé a jövő évi várakozásaikat és részvénypiaci stratégiájukat. Megoszlanak a vélemények arról, hogy tovább emelkednek-e jövőre az amerikai tőzsdék, de az általánosságban elmondható, hogy megnövekedett volatilitásra számítanak az elemzők és még a legoptimistább stratéga sem vár olyan mértékű emelkedést 2022-ben az S&P 500 indexre, mint amit idén láttunk.

Kritikus év lesz 2022, amikor a járvány által előidézett egyensúlytalanságok elkezdenek helyreállni és az üzleti ciklusok normalizálódnak az extremitások után – véli a Morgan Stanley elemzője. A volatilitás felfutása miatt döcögősebb lehet a jövő év az amerikai tőzsdéken, a járványhelyzetben követett monetáris politika ugyanis az inflexiós pontjához érkezett, amit...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés