Előfizetői tartalom

Annyira terjed a koronavírus Kínában, hogy gyárakat kellett leállítani

Portfolio
Több mint egy tucat kínai tőzsdei vállalat függesztette fel a gyártást a koronavírus-járvány terjedése miatt Kína egyik keleti tartományában, miután a helyi hatóságok szigorításokat vezettek be. A hírre jelentősen esett az érintett részvények árfolyama, a legnagyobb mértékben az egyik ipari berendezéseket és az egyik energiatakarékos lámpákat gyártó vállalat papírjai.

A Kína keleti részén fekvő Csöcsiang tartományban a múlt héten 173 helyi új koronavírusos esetet jelentettek, ami a legnagyobb járványkitörés a tartományban az idei évben. Tegnap egész Kínában 80 új esetet találtak, ebből 74 volt a tartományhoz köthető. Miután a helyi hatóságok korlátozásokat vezettek be, gyárak álltak le a régióban, több mint egy tucat tőzsdei vállalat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés