Előfizetői tartalom

Rosszul szerepelt a magyar tőzsde, ütik a tech cégeket a világban

Portfolio
A jelentős áremelkedésekre reflektálva érkeznek a fontosabbnál fontosabb kamatdöntések a jegybankoktól, elsősorban erre várnak a piaci szereplők. Idehaza többek között az állampapír-vásárlási program lezárásáról döntöttek, amely értelmében a jegybank leállítja a kötvényvásárlásait, illetve ezzel együtt a Monetáris Tanács a mai ülésén a Növekedési Kötvényprogram befejezését is elhatározta. Mindezek mellett az MNB jövőre a korábban vártnál sokkal magasabb inflációval számol: az idei 5%-os pénzromlás után jövőre is hasonló, 4,7-5,1%-os áremelkedési ütem következhet. Pozitív kezdés után lefordultak ma az európai börzék, rosszul teljesített a magyar tőzsde is, ugyancsak kedvezőtlen hangulatú piacnyitást láthattunk a tengerentúlon, ahol végül pirosban zártak az indexek.

2021. december 14. 22:05 Megosztás Eséssel zárt Amerika Mindhárom nagy tengerentúli tőzsdeindex eséssel zárt, és ismét a technológiai papírok voltak alulteljesítők. Az ipari vállalatokat tömörítő Dow 0,3%-kal, az S&P500 0,75%-kal, a Nasdaq pedig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés