FONTOS Összeomlás a lakáshiteleknél, drámai fejlemények a bankbetéteknél
 
Előfizetői tartalom

Mínuszban zártak az amerikai indexek

Portfolio
Ez a hét a jegybanki kamatdöntésekről szól, ezért inkább kivárásra játszottak a befektetők a hét első részében, majd tegnap este az amerikai jegybank végül a várakozásoknak megfelelően bejelentette a kötvényvásárlási program kivezetésének felgyorsítását és jövőre három kamatemelést prognosztizált. A kamatdöntést követően az addig negatív tartományban lévő amerikai indexek felpattantak és beindult a rali, végül pedig komoly pluszban zárták a napot. A jó piaci hangulat csütörtökön napközben még kitartott, az ázsiai tőzsdék jól teljesítettek ma, és Európában is komoly erősödést lehetett látni, az Egyesült Államokban viszont már egyértelműen rossz a hangulat, elsősorban a technológiai vállalatok papírjait adták. Mindhárom index mínuszban zárt, a legnagyobb visszaesést a Nasdaq indexben láttuk.

2021. december 16. 22:02 Mínuszban mindhárom index A tech-részvények megszenvedték ezt a napot, az Amazon, a Meta, az Alphabet is csúnya mínuszokban zártak. Ennek köszönhetően a technológiai-túlsúlyos Nasdaq szenvedte el a legnagyobb visszaesést, de a többi index is mínuszban zárt:...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái