hoteleger2
Üzlet

Egri szállodát vesz a Hunguest Hotels

Portfolio
Adásvételi szerződést kötött egy egri hotel megvásárlására az Opus turizmus üzletágának gerincét adó Hunguest Hotels – tette közzé a vállalat.

Az Opus Global Nyrt-hez tartozó Hunguest Hotels adásvételi szerződést írt alá a négycsillagos Hotel Eger & Park szálloda százszázalékos tulajdonjogának megszerzéséről. Az akvizíciót követően a Hunguest Hotels a legjelentősebb turisztikai szereplővé válik a térségben, az egerszalóki Saliris Resort Spa & Conference és a fejlesztés alatt álló egri Hunguest Hotel Flóra mellé csatlakozik a szállodalánc legújabb tagjaként a Hotel Eger & Park - közölte a cég.

A Hunguest Hotels ezzel egy 214 szobás hotel megvásárlásával erősíti tovább pozícióját a vidéki, nagy kapacitású szállodák piacán.

Az egyéni vendégek és a konferenciaturizmus körében is népszerű szálloda stabil bevételtermelő képességével járulhat hozzá a szállodalánc eredményességéhez - olvasható a közleményben.

„Idén nagyot léptünk előre az egységes termékkínálat kialakításának terén: portfóliótisztítást hajtottunk végre, szállodaüzemeltetési koncessziót nyertünk el Kaposváron és megvásároljuk Eger legnagyobb szállodáját. Ezzel egy időben Magyarország történelmének legnagyobb szállodafelújítási programját menedzseljük, a következő fél évben több mint 400 korszerűsített szobát adunk át vendégeink részére.” – mondta el Détári-Szabó Ádám, a Hunguest Hotels vezérigazgatója.      

A kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött vendégéjszakák alapján Eger a 12. legnépszerűbb úti cél volt Magyarországon 2020-ban, a belföldi turistákat tekintve pedig a 9. helyen áll a hevesi megyeszékhely.

A Hotel Eger & Park két szárnya összesen 214 szobával (melyből 49 akadálymentesített lakóegység), az észak-magyarországi régió legnagyobb, 1600 négyzetméteres konferenciaközpontjával és 800 négyzetméteres wellnessrészleggel bír. A komplexumot két, korábban különálló szálloda alkotja, az egykori Park Szállót 1920-ban, míg a Hotel Egert 1963-ban nyitották meg.

A Hunguest Hotels szeptemberben szándéknyilatkozatot írt alá a Hotel Eger & Park szálloda megvásárlására, ezt követően a mai napon megszületett az adásvételi szerződés is.  A tranzakció a jövő év elején zárulhat.

A Hunguest Hotels az Opus Global egyik stratégiai üzletága, a turizmus divízió gerincég adó vállalata. A szegmens helyzetét nagyban nehezítette a pandémia, de az idei harmadik negyedévben már jelentős, 30 százalékos bevételnövekedést ért el az üzletág az egy évvel ezelőtti szintről és az eredményesség is jelentősen javult az EBITDA alapján.

Az anyavállalat, az Opus Global árfolyama 1,6 százalékos pluszban áll a mai kereskedésben, de idén alulteljesítő a papír a magyar tőzsdén, több mint 23 százalékot esett a részvény.

Kereskedés Opus-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

A címlapkép forrása: Hotel Eger & Park

bear_1
kormányülés orbán viktor
amerikai-egyesult-allamok-ukrajna
omikron
tedrosz-adhanom-gebrejeszusz-who

Holdblog Netflix összeomlás

Az idei év talán legtöbb befektetőt megmozgató kérdése, hogy az amerikai technológiai részvények még meddig teljesíthetik...

Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hogyan teljesítenek a főbb részvénypiacok?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bear_1