meszaros_opus
Üzlet

Horvátországban terjeszkedik a Mészáros és Mészáros Zrt.

Portfolio
Horvátországban alapít leányvállalatot az Opus Global alá tartozó Mészáros és Mészáros Zrt., a cég bejegyzésére januárban kerülhet sor – tette közzé a vállalat a BÉT-en.

A Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. egy Horvátországban működő leányvállalat létrehozásáról döntött Mészáros Hrvatska d.o.o. néven, melynek horvát cégnyilvántartásba történő bejegyzésére várhatóan 2022. január hónapban kerül sor.

A Mészáros Hrvatska d.o.o. alapítója és egyedüli tagja a Mészáros és Mészáros Zrt. lesz, az alaptőkéjét egy darab 20 000, - kuna névértékű, kizárólag pénzbeli hozzájárulásból álló üzletrész fogja képezni. Székhelye Zágrábban lesz, valamint az ügyvezetését a Mészáros és Mészáros Zrt. vezérigazgatója, Görbedi László látja majd el.

A Mészáros Hrvatska d.o.o. megalapításának célja a Mészáros és Mészáros Zrt. határon túli üzleti tevékenységének kibővítése az eredményesség és a nyereségesség további növelése érdekében. A Mészáros Hrvatska d.o.o. feladata elsősorban a horvátországi üzleti lehetőségek feltérképezése, az üzleti kapcsolatok kiépítése és a kidolgozásra kerülő üzleti terveknek megfelelően projektek önálló, illetve közös vállalkozás keretében történő megvalósítása, elsősorban az építőipar területén. A leányvállalat tevékenységi körei kiterjednek ipari, kereskedelmi és szolgáltatási területekre, amely jelzi az építőipari szegmensen kívüli üzleti aktivitás lehetőségét is - olvasható a közleményben.

A Mészáros és Mészáros Zrt. az Opus Global egyik stratégiai üzletága, az ipari termelés divízió egyik legjelentősebb vállalata.

Forrás: Opus

Az Opus árfolyama esik ma, 0,2 százalékos mínuszban áll a papír az egyébként is negatív befektetői hangulat közepette, idén 23 százalékos mínuszban jár a részvény.

Kereskedés Opus-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start
bear_1
kormányülés orbán viktor
amerikai-egyesult-allamok-ukrajna
omikron
tedrosz-adhanom-gebrejeszusz-who

Holdblog Netflix összeomlás

Az idei év talán legtöbb befektetőt megmozgató kérdése, hogy az amerikai technológiai részvények még meddig teljesíthetik...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hogyan teljesítenek a főbb részvénypiacok?
bear_1