meszaros_opus
Üzlet

Összesen több mint 20 milliárd forintos megrendelést nyert a Mészáros és Mészáros Zrt.

Portfolio
Az Opus bejelentette, hogy az érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Zrt. összesen 20,7 milliárd forint értékű megrendelést nyert el, miután a vállalatot két közbeszerzési eljárásban is nyertes ajánlattevőként hirdették ki.

Az Opus ma közzétette, hogy a közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Zrt. arról értesítette a társaságot, hogy az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., mint ajánlatkérő által kiírt „Görbeháza-Hajdúnánás ivóvíz távvezeték kivitelezés” elnevezésű közbeszerzési eljárásban a legjobb ár-érték arányt tartalmazó nettó 7 753 800 000 forint összegű ajánlatával nyertes ajánlattevő lett.

Vállalat emellett azt is bejelentette, hogy a Mészáros és Mészáros Zrt. egy másik tenederen is nyertes ajánlattevő lett. Szintén az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft., mint ajánlatkérő által kiírt „borsodi víziközmű rendszerek bővítése-kivitelezés” elnevezésű közbeszerzési eljárásban a legjobb ár-érték arányt tartalmazó nettó 12 932 500 000 forint összegű ajánlatával lett nyertes ajánlattevő.

opusközbi

Az ipari termelés szegmens építőipari vállalatait is érintette a koronavírus hatása, mivel egyrészről az építőipar emberi erőforrás igénye igen jelentős, és a covid járvány miatt jelentkeztek munkaerő ellátási gondok az alvállalkozóknál, ami kockázatot jelentett a társaságok életében. Ebben az évben a szerződéssel már lefedett projektek megkezdése sok esetben csúszást szenvedett el a beszámolási időszakban, ami árbevétel kiesést okozott, amely hatás az adózott eredményben nem jelenik meg, tekintve, hogy a projektekhez kapcsolódó közvetlen költségek sem merültek fel párhuzamosan. A Mészáros és Mészáros Zrt. és az R-Kord Kft. folyamatos pályázatokon való részvétellel próbálja pótolni, a már szerződött projektek későbbre tolódott árbevételét – áll az Opus legutóbbi gyorsjelentésében.

Az Opus árfolyama ma 2 százalékkal került lejjebb, míg idén 25,2 százalékos esett.

opi

Címlapkép: Portfolio

cia
Szijjártó andorra
Koronavírus omikron oltás

Kiszámoló Te mennyit költesz?

A tegnapi cikk kommentjeiben előkerült, hogy ki mennyit keres és mennyit költ, egyesek szerint sehogy nem tudják 800...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Steiner Attila eloadas Portfolio konferencia MEKH