Előfizetői tartalom

Felért a csúcsra, de néhányan sötét jövőt jósolnak a bitcoinnak

Portfolio
Elképesztőt futott idén a bitcoin, de egyes piaci elemzők súlyos lejtmenetet jósolnak neki a következő évre. Egyre többen hangoztatják, hogy a kriptoeszköz nem rendelkezik fundamentális értékkel, és a volalitilása miatt közvetítő eszközként sem használható. Ezzel ugyan nem ért mindenki egyet, de az biztos, hogy a bitcoin mellett még több befektetői figyelmet kapnak majd az ethereumhoz hasonló kriptopénzek, amelyek mögött komplett ökoszisztémák alakultak ki. Nem csak a bitcoin, hanem az egész kriptopiac pozícióját is tovább gyengítheti az egyre intenzívebb szabályozói fellépés, amelyből jövőre még többet láthatunk majd.

A bitcoinnak rendkívül jó éve volt 2021-ben: Az árfolyam közel 70 százalékot emelkedett, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a kriptopiac összértéke elérje a 2000 milliárd dollárt. Idén lépett először tőzsdére egy kriptokereskedelmi platform: a Coinbase IPO-ja áprilisban zajlott le. Októberben indult az első amerikai bitcoin ETF is, amely a bitcoin határidős kontraktusainak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés