Continental gyár
Üzlet

Makó egyszeri támogatással és négymilliós kerettel segíti a Continentaltól elbocsátott dolgozókat

MTI
A makói önkormányzat egyszeri százezer forinttal segíti a Continental gyártól július elseje óta elbocsátott dolgozókat; a Makói Gumiipari Szakszervezet számára pedig négymillió forintos keretet biztosít a dolgozók jogi képviseletének támogatására – döntött rendkívüli ülésén a képviselő-testület csütörtökön.

Az egyhangúlag meghozott testületi határozatot Farkas Éva Erzsébet (Fidesz–KDNP) polgármester sajtótájékoztatón jelentette be. Elmondta, hogy a százezer forintos támogatásért jelentkezni kell az önkormányzatnál december 31-ig, a jogosultságot a szakszervezettel közösen bírálják el januárban. Eddig 23 egykori dolgozó jelentkezett – tette hozzá.

Közölte, hogy a szakszervezettel határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást kötnek, a négymillió forintos támogatást a jogi képviseletre még csütörtökön átutalják.

Jelezte, a térség polgármestereit is megkeresték, hogy lehetőségeik szerint ők is támogassák az elbocsátott dolgozókat.

A városvezető elmondta, a Continental – hivatalosan a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. – 26 éve működik a városban, a legnagyobb foglalkoztatónak és a legnagyobb adófizetőnek számít. Igaz, 2020-ban több mint 200 millió forint helyiadó-kiesést produkált és 2021-ben mintegy 200 munkavállalót bocsátott el – fűzte hozzá.

Lázár János (Fidesz) országgyűlési képviselő a sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy a Continental visszafizette az állami támogatást, úgy fogalmazott:

a magyarok pénze nem ingyenpénz.

Megjegyezte, a Continental nemcsak Makó, hanem az egész térség legnagyobb munkaadója, ezért támogatni kell az átalakulását.

Az országgyűlési képviselő szerint példa nélküli, hogy egy önkormányzat így a munkavállalók oldalára álljon. A jogi képviseletre, ügyvédi költségekre biztosított négymillió forintos keretről szólva azt mondta, abból nemcsak a kirúgásokat, hanem az érvényben lévő foglalkoztatási szerződéseket is vizsgálni kell.

Jelezte azt is, hogy a Continentalnál valójában már másfél-két éve zajló folyamat miatt megkereste Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, aki tárgyalt a cég vezetésével.

Lázár János a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy kétféle politikus létezik: az egyik minden kihívás ellenére a választók mellé áll és kész a multikkal, a globalizációs törekvésekkel is szembe menni, a másik direkt vagy közvetetten a nagyvállalatoknak dolgozik. Nem a párt határozza meg az ember politikai meggyőződését – fogalmazott.

Az is elmondta, ő azért dolgozik, hogy ugyanazt kaphassa egy magyar munkavállaló és fogyasztó, mint amit például egy német.

Radics Gábor, a Makói Gumiipari Szakszervezet elnökségi tagja az önkormányzattal kötött megállapodást úgy jellemezte, ezáltal jobb pozícióból tudják segíteni a dolgozókat.

A Continental 2015-ben növelte gyártási kapacitását állami támogatás igénybevételével. Ám a világ autóipara megváltozott, felgyorsult az elektromos meghajtású járművek piaci térnyerése, majd a járvány következményeként az ellátási lánccal kapcsolatos problémák tovább nehezítették az iparági szereplők tevékenységét.

Nehéz helyzetet teremt a makói üzemben a termékportfólió magas dízelaránya, emiatt december elején jelezték, hogy a 2015-ben tett vállalásokat 2023-ig Makón nem tudják fenntartani.

December 15-én a valamivel több mint 1,7 milliárd forint állami támogatást a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. visszafizette, annak ügyleti kamatával együtt.

A gyár kedden azt jelezte, megnőtt a vevői rendelésállomány, ezzel megszűnt az idei évre korábban keletkezett kapacitástöbblet. Így mintegy 1500 fővel dolgozhatnak tovább, megtartva a kölcsönzött munkaerőt is. Tájékoztatásuk szerint még nem született döntés a makói telephely jövő évi létszámcsökkentéséről.

Jelezték azt is, hogy sikeres megállapodást kötöttek december elején az új kollektív szerződésről, és hogy 2022 második feléig nem várható átszervezés.

A Magyarországon 8000 munkavállalót foglalkoztató Continental honlapja szerint a ContiTech AG magyarországi leányvállalata, a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. elsősorban hűtő-fűtő csövek gyártását és szerelését végző makói telephelye a csoport egyik legnagyobb és legmeghatározóbb tagja.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. – a megelőző évhez képest csaknem 17 százalékkal csökkenő – nettó árbevétele 2020-ban meghaladta a 62 milliárd forintot, ennek több mint 95 százaléka exportból származott. A cég adózás utáni vesztesége tavaly 3,384 milliárd, 2019-ben 3,294 milliárd forint volt.

Címlapkép forrása: Getty Images

ensz genf
orvos maszk koronavírus kórház getty stock
ljubljana_szlovenia_var
kásler szlávik oltás vakcina koronavírus_kásler facebook

Holdblog Sokat fizetünk

Kiket és miért keresünk? A HOLD életének új növekedési és minőségi szakaszába lép Korszerűsíti működését...

Kiszámoló Ez történt a héten

Az amerikai külkereskedelmi egyenleg újra tovább romlott novemberben. A havi 99 milliárd dolláros áruhiányt csak némileg...

Holdblog Értéktelenedő pénz

A pandémia évei a pénz nyomtatásának (elértéktelenedésnek) évei voltak, ez vélhetően nem újdonság, hiszen...

2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Online előadás
Hosszú távú portfólió építés ETF-ek segítségével, osztalékrészvények, gyorsnövekedésű részvények.
Online előadás
Milyen részvényeket érdemes most venni?
vonatvasutmagyarshutter-20170719