Előfizetői tartalom

Bármikor elfogadnánk a karácsonyfa alá ajándékba - Megérkezett a legújabb Tesla-kihívó villanyautó

Ahány autós, annyi vezetési szokás – mondhatnánk akár. A Hyundai a vadonatúj elektromos autójával, a nemrég piacra dobott IONIQ 5-tel nem akármilyen vezetői szokással bíró közönségre lő: a kényelemre vágyó, prémium hatást is kedvelő, technológiai újításokat kereső, a rendkívül gyors töltést nagyra értékelő, de hatótávban kompromisszumra is képes autósokat, családokat célozza. Egyértelműnek tűnik ezek alapján, hogy a már most is villanyautózók táborában nagy sikert fog aratni, a legfontosabb kérdés azonban mégis inkább az, hogy a hagyományos autót hajtók számára mennyire lesz vonzó. Egy héten át teszteltük a Tesla-kihívónak is nevezett dél-koreai modellt és annak minden újítását, így például azt is, hogy képes-e valóban feltölteni egy másik villanyautót.

Paraméterek: Hyundai IONIQ 5 First Edition (legmagasabb felszereltséggel) 306 lóerő, összkerékmeghajtással 72,6 kWh akkukapacitás közel 400 kilométeren át, vegyes használatban 1 héten át November végén, főként hideg őszi időben (egy elektromos autónál nem árt ezt is tisztázni a legelején a töltés és hatótávolság érdekében) Az autó, ami a külsejével...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés