Előfizetői tartalom

Bármikor elfogadnánk a karácsonyfa alá ajándékba - Megérkezett a legújabb Tesla-kihívó villanyautó

Csiki Gergely
Ahány autós, annyi vezetési szokás – mondhatnánk akár. A Hyundai a vadonatúj elektromos autójával, a nemrég piacra dobott IONIQ 5-tel nem akármilyen vezetői szokással bíró közönségre lő: a kényelemre vágyó, prémium hatást is kedvelő, technológiai újításokat kereső, a rendkívül gyors töltést nagyra értékelő, de hatótávban kompromisszumra is képes autósokat, családokat célozza. Egyértelműnek tűnik ezek alapján, hogy a már most is villanyautózók táborában nagy sikert fog aratni, a legfontosabb kérdés azonban mégis inkább az, hogy a hagyományos autót hajtók számára mennyire lesz vonzó. Egy héten át teszteltük a Tesla-kihívónak is nevezett dél-koreai modellt és annak minden újítását, így például azt is, hogy képes-e valóban feltölteni egy másik villanyautót.

Paraméterek: Hyundai IONIQ 5 First Edition (legmagasabb felszereltséggel) 306 lóerő, összkerékmeghajtással 72,6 kWh akkukapacitás közel 400 kilométeren át, vegyes használatban 1 héten át November végén, főként hideg őszi időben (egy elektromos autónál nem árt ezt is tisztázni a legelején a töltés és hatótávolság érdekében) Az autó, ami a külsejével...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái