Előfizetői tartalom

Félelmekkel teli világban mentek csúcsra a tőzsdék – Mi jöhet 2022-ben? (TOP10 sztori - 6.)

Persze, pandémia meg korlátozás van, és elszálltak az energia-, nyersanyag- és bérköltségek is, tartós és magas infláció fenyeget, de közben még mindig nagyon alacsonyak, néhol negatívak a kamatok. Ha csak ez utóbbit nézzük, mennyit kellene érnie a részvényeknek? Sokat vagy nagyon sokat? Sokszor az az érzésünk, hogy a fák az égig érnek, aki látott mostanában Apple, Microsoft, Tesla vagy akár BUX chartot, az tudja, miről beszélünk. Szinte korlátlan és nagyon olcsó volt a pénz idén a világban, emiatt egymás után dőltek a rekordok a tőzsdéken 2021-ben. A várakozások szerint a sok szempontból kivételes 2021-et egy részvénypiaci hozamok szempontjából visszafogottabb, de jóval volatilisebb év követheti 2022-ben.

Minden is ATH-n Idén alig telt el olyan hét, amikor nem írtuk le legalább egyszer, hogy a világ valamelyik fontosabb részvényindexe új történelmi csúcsra emelkedett. 2020-ban a globális Covid-járvány alaposan megviselte a részvénypiacokat, de összességében nem volt drámaian rossz az év, 2020 végére a fontosabb részvényindexek ledolgozták az év eleji zuhanás nagy részét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés