Előfizetői tartalom

Januártól újra fizethetnek osztalékot a magyarországi bankok

Portfolio
Jövő év januárjától ismét fizethetnek osztalékot a hitelintézetek, lehetővé válnak a részvényesek díjazását célzó részvény-visszavásárlások és a teljesítményjavadalmazást szolgáló kifizetések is. Az MNB – összhangban az EKB szeptember végi hasonló döntésével – ugyanis nem hosszabbítja meg ezek korlátozását, mivel jelentősen csökkentek a törlesztési moratóriummal kapcsolatos kockázatok és megfelelő a bankok értékvesztés-fedezettségi szintje.

A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Stabilitási Tanácsa 2020. márciusában átfogó intézkedéscsomagot fogadott el a hitelintézetek számára a koronavírus-járvány hatásainak mérséklésére, amelyet vezetői körlevélként tett közzé, ebben egyebek között rögzítette azt az elvárását is, hogy 2020 szeptember végéig ne történjen osztalékjóváhagyás vagy -kifizetés az érintett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés