Előfizetői tartalom

Műszaki hiba miatt közel félmillió autót hív vissza a Tesla

Portfolio
A Tesla-részvények árfolyama volatilitást mutat a csütörtöki piacnyitás előtti kereskedésben, miután a vállalat bejelentette, hogy több százezer járművét visszahívja műszaki hiba miatt. Az autógyártó december 21-én jelentette az összes 2017-2020-as Model 3 modellel és néhány 2014-2021-es Model S járművel kapcsolatos problémákat az amerikai közlekedésbiztonsági hivatalnak (NHTSA).

356 309 darab Model 3 autó visszahívására azért került sor, mert a csomagtartó kinyitásával és bezárásával a tolatókamera kábelkötegei megsérülhetnek, ami megakadályozza a kamerakép megjelenítését. Emellett 119 009 Model S jármű esetében előfordulhat, hogy az első csomagtartó reteszének szerelvénye rosszul van beállítva, ami miatt a motorháztető váratlanul kinyílhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés