atomeromu
Üzlet

Németország tiltakozik az EU atomenergiára vonatkozó terve ellen

Portfolio
Üdvözölte az egyes földgáz-projektek zöld befektetéssé nyilvánítására vonatkozó uniós tervet a német kormány, azt azonban továbbra is ellenzi, hogy nukleáris projektekkel tegyék meg ugyanezt.

Engedélyeztetné egyes földgáz- és atomenergia-projektek fenntartható befektetések közé sorolását az Európai Bizottság. A javaslat azonban a Zöldek részéről azonnali kritikát váltott ki – írtuk ma délelőtt.

Németország vasárnap üdvözölte a szombaton megszellőztetett EU-terv földgáz-projektekre vonatkozó részét, ugyanakkor továbbra is ellenzi a nukleárisenergia-projektek fenntarthatóvá nyilvánítását. A Bizottság december 31-én kezdett konzultációba a tagállami kormányokkal a tervről.

Robert Habeck alkancellár szerint a kezdeményezés felhígíthatja a fenntarthatóság jelentését, és Steffi Lemke környezetvédelmi miniszter is helytelenítette az atomenergiára vonatkozó elképzelést.

A Reutersnek nyilatkozó kormányzati szóvivő szerint a német kormány számára a földgáz egy fontos hidat jelent az üvegházhatásúgáz-semlegesség irányába, arról azonban meg van győződve, hogy a nukleáris energiát nem lehet fenntarthatóvá nyilvánítani.

A német tiltakozás azzal is összefüggésben állhat, hogy Németország pénteken megkezdte a még működő hat atomerőműve felének a leállítását, egy évvel azelőtt, hogy az ország végleg befejezi az atomenergia több évtizedes felhasználását.

Címlapkép: Getty Images

bear_1
kormányülés orbán viktor
amerikai-egyesult-allamok-ukrajna
omikron
tedrosz-adhanom-gebrejeszusz-who

Holdblog Netflix összeomlás

Az idei év talán legtöbb befektetőt megmozgató kérdése, hogy az amerikai technológiai részvények még meddig teljesíthetik...

Díjmentes online előadás
Legális adóelkerülés, TBSZ, NYESZ számlák.
Online előadás
Hogyan teljesítenek a főbb részvénypiacok?
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
bear_1