Előfizetői tartalom

A Szilícium-völgy egyik legfiatalabb sztárja volt, most több évtized börtönt is kaphat Elizabeth Holmes

Portfolio
Elizabeth Holmes, a Theranos alapítója egykor milliárdos és a Szilícium-völgy kedvence volt, nem keveset ígért, mint hogy forradalmasítja véranalízis iparágát, és az Edison nevű gépével néhány csepp, ujjbegyből is levehető vérből teljes vérképet lehet vizsgálni, és több patogént ki lehet mutatni. Vállalkozása azonban elbukott, most pedig csalás miatt indított büntetőperben bűnösnek találták.

A nyolc férfiból és négy nőből álló esküdtszék három hónapos tárgyalás és 32 tanú vallomása után december közepén vette át az ügyet, a tanácskozás hét napon keresztül, több mint 50 órán át tartott. Az esküdtek végül a 37 éves Holmes-t egy rendbeli, csalásra irányuló összeesküvés és háromrendbeli, konkrét befektetők ellen elkövetett csalás vádjában ítélték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés