Előfizetői tartalom

Technológiai forradalmat robbanthat ki a világ második legnagyobb gazdasága

2021-ben a pekingi kormányzat több fronton is fellépett az ország tech szektora ellen, bizonyos tevékenységeket szigorú szabályok, másokat teljes tiltás alá helyezve. Trösztellenes törvényektől az adatbiztonsági rendelkezésekig több fronton is igyekeztek megszorongatni azokat a techóriásokat, amelyek az elmúlt években jelentős gazdasági túlhatalomra tettek szert. A pekingi kormányzat regulációs offenzívája várhatóan idén sem áll majd le, ami tovább formálja majd a fejlesztések irányát. Ez sok bizonytalanságot szül majd, de egy biztos: az innováció intenzítása nem csökken majd.

A nagy kínai metaverzum Kínában a metaverzum épp annyira felkapott téma, mint bárhol máshol a világon. A kínai szoftverfejlesztők már évek óta építgetik a saját virtuális közösségi tereiket, és úgy tűnik, előnyös helyzetből indultak még a nyugati versenytársakhoz képest is. A kínai metaverzum vélhetően egészen máshogy fog kinézni, mint amit az amerikai bigtechek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés