Előfizetői tartalom

Agyonverték a tech részvényeket, érdemes már beszállni?

Portfolio
A technológiai részvények nagyot estek az elmúlt időszakban, mivel a Federal Reserve politikaváltása a kamatlábak jelentős emelkedésére vonatkozó várakozásokat támasztotta alá. Az ilyen esetekben kétféle módon szoktak általában reagálni a befektetők: pánikba esnek, és eladnak az eső piacon, vagy kihasználják a kínálkozó lehetőségeket és elkezdeni vételi lehetőségek után kutatni. Ha valakinek buzog a kockázatvállalási kedv, akkor érdemes lehet megnéznie az alább szereplő listát, melyben olyan nagy kapitalizációjú technológiai részvények szerepelnek, amelyek legalább 20 százalékot estek az 52 hetes napon belüli csúcsukhoz képest.

Eladási hullám a tech szektorban Január 5-én a Nasdaq Composite Index 3,5 százalékot esett, miután az amerikai jegybank nyíltpiaci bizottságának december 14-15-i ülésének jegyzőkönyve nyilvánosságra került. A FOMC december 15-én jelentette be, hogy a Fed márciusban befejezi az amerikai államkötvények és jelzálogfedezetű értékpapírok vásárlását, amely vásárlások...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái