Előfizetői tartalom

Felhúzta a Fed-elnök optimizmusa a tőzsdéket

Portfolio
Az elmúlt időszakban elromlott a hangulat a tőzsdéken, tegnap is jelentős esést lehetett látni az Egyesült Államokban, mielőtt korrigáltak volna a vezető indexek és ma reggel az ázsiai tőzsdék is gyengén teljesítettek. A rossz piaci hangulat elsősorban annak tudható be, hogy az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed az infláció megfékezését tűzte ki célul, ami azt jelenti, hogy hamarosan kamatemelést hajthat végre a jegybank, sőt a válság alatt felvásárolt eszközök eladására utaló jeleket is adtak, és mindkét utóbbi lépés kedvezőtlen a kockázatos eszközök, köztük a részvények számára is. Ami a mai napot illeti, a vezető európai indexek visszapattantak, Jerome Powell pedig olyan optimista beszédet tartott az amerikai szenátus előtt, hogy a részvényeket is vették a szigorítási ígéret ellenére.

2022. január 11. 22:00 Megosztás Szép pluszban zártak az amerikai tőzsdék Szép pluszban zártak az amerikai tőzsdék, miután a Fed elnöke közölte, hogy minden rendben van a gazdasággal, olyannyira, hogy az még az omikron-variáns és a monetáris szigorítás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés