otp bankfiók belső és külső képek, logó
Üzlet

Megállíthatatlan az OTP, folytatódik a szárnyalás

Portfolio
Ma is folytatódik az OTP menetelése, kifejezetten magas forgalom mellett zsákolják a befektetők a részvényt a remek tőkepiaci hangulat közepette. Még tavaly karácsony előtt zuhant nagyot az árfolyam a kamatstop bejelentésének hatására, azóta viszont meredeken emelkedik az árfolyam és már jóval magasabban áll, mint a bejelentés előtt.

A kereskedés vége felé közeledve egyre jelentősebb emelkedést láthatunk az OTP részvényénél, jelenleg 3,1 százalékos a plusz. Ahogy arról tegnapi elemzésünkben is megemlékeztünk, a mai remek teljesítménynek is vélhetően technikai okai lehetnek: egyre inkább úgy néz ki ugyanis, hogy még decemberben alaposan túlreagálhatták a befektetők a kamatstopnak a vállalat kilátásaira gyakorolt hatását.

Tegnap a 18 ezer forintos szintet jeleztük kritikusnak, tavaly augusztus közepén és december elején ugyanis ellenállás volt ez a szint - most azonban egyre inkább úgy néz ki, hogy efölött tud majd zárni a részvény, sőt, nagyon úgy fest, hogy még a 18 400 Ft-os ellenállást is sikeresen áttöri ma a kurzus. Ráadásul ezt két erős akkumulációval tette meg, ilyen erős napokat technikai szempontból szeptemberben láthattunk utoljára, így mostanra szinte biztosan elmondható, hogy az intézményi befektetők bizalomvesztése csak átmenetinek bizonyult. A következő megálló már a 19 300 Ft, ami a mindenkori maximum közelében helyezkedik el, de nem árt azért óvatosnak lenni: az RSI gyorsan vágtat a túlvett zóna felé, így vélhetően a mindenkori csúcs beállítása nem első próbálkozásra fog sikerülni.

A kamatstop utáni bezuhanást követő rali során összesen

már 19,6 százalékkal került feljebb a jegyzés.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén! Kedvező feltételek, profi ügyfélszolgálat. Start

A forgalom messze az átlag feletti, az elmúlt 30 kereskedési nap átlagának majdnem kétszereséért cseréltek már gazdát a papírok.

Az OTP a ma teljesítményével messze meghaladja a BUX index 1,5 százalékos emelkedését, és kiemelkedik a hazai blue chipek közül.

Régiószerte is előszeretettel veszik a nagybankok részvényeit a befektetők, 3 százalék feletti ralijával csak a dobogó második fokára fér fel az OTP.

Címlapkép: Portfolio

trader23
Etiópia álbanán

Kiszámoló Te mennyit költesz?

A tegnapi cikk kommentjeiben előkerült, hogy ki mennyit keres és mennyit költ, egyesek szerint sehogy nem tudják 800...

Díjmentes online előadás
Első lépések a tőzsdei befektetés terén.
Könyvajánló
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
2022. február 22.
Portfolio Agrár Klub: Sorsdöntő év következik? - A magyar agrárium kilátásai 2022-től
2022. február 24.
Private Investor Day 2022
2022. április 6.
Agrárium 2022
Steiner Attila eloadas Portfolio konferencia MEKH