Előfizetői tartalom

Nagyobb lett az egy egység: a százmilliárd az új tízmilliárd a magyar cégeknél

Emlékszem, hogy a 2008-as válság alatt milyen gyorsan emelkedett az ingerküszöb, a gigantikus csődök és mentőcsomagok hatására a lépésköz már nem a milliárd, hanem előbb a tízmilliárd, majd a százmilliárd dollár volt. Az elmúlt hónapokban a magyar cégeknél is ugrottunk egy nagyságrendet, a Mol legutóbbi felvásárlása forintban már a 12 számjegyű kategória, de ebben a nagyságrendben volt mostanában néhány tranzakció mondjuk az OTP-nél vagy a 4iG-nél is.

OTP Az OTP profitja már évek óta a százmilliárdos nagyságrendben mozog, lassan már inkább milliárd euróban vagy dollárban lenne érdemes kifejezni, viszont a bankcsoport által az elmúlt években megvett bankok ára is sok esetben ebben a nagyságrendben alakult. A horvát Splitska ára bőven százmilliárd forint felett volt, és bár a SocGentől megvett bankok pontos vételárát nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés