Előfizetői tartalom

Trükkös omikron-csalás terjed a neten

Portfolio
A Bitdefender antivirus termékeket forgalmazó kiberbiztonsági vállalat kutató laborja olyan csaló e-mailek hullámára lett figyelmes, amelyekben olyan vény nélkül kapható étrend kiegészítőket reklámoznak, melyek segíthetnek a cukorbetegek vércukorszintjének csökkentésében. A bűnözők a Covid-19 Omikron variánsára hivatkozott spam és adathalász kampánya világszerte már több tízezer címzettet ért el - olvaható a Biztributor közleményében.

A csalók pszichológiai manipulációt használva igyekeznek megtéveszteni leendő áldozataikat, úgy, hogy félelmet és bizonytalanságot keltenek bennük az Omikron variánsra hivatkozva. A jelenlegi kampányban olyan személyeket céloznak, akikre – alapbetegségeiknek, főleg a cukorbetegségnek köszönhetően - nagyobb veszélyt jelenthetnek a COVID-19 okozta súlyos szövődmények. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés