Előfizetői tartalom

Összegyűlt a pénz, be akarok szállni a metaverzumba! Mibe fektessek?

Egyre nagyobb a felhajtás a metaverzum körül, a platformokat fejlesztő és üzemeltető cégektől kezdve a virtuális világokban termékeket és szolgáltatásokat eladni akaró cégeken át a felhasználókig sokan akarnak pénzt keresni rajta, akkor mi miért ne tennénk? Több lehetőségünk is van erre, megvehetjük a metaverzumok fejlesztésével, működtetésével, tartalommal való kiszolgálásával foglalkozó cégek részvényeit, de ezekbe fektető alapokat is vásárolhatunk, vagy a virtuális világok mögötti tokenekbe is fektethetünk, és a különböző platformokon kínált ingatlanokat is megvásárolhatjuk. Utóbbiakkal azért érdemes óvatosnak lenni, a tokenek és a virtuális földek piacát sokszor nem könnyű megkülönböztetni a piramisjátékoktól (mert sokszor nincs is különbség). A metaverzum kétségtelenül a következő évek nagy témája, de ami most van, az a vadnyugat, ezért ha be akarunk szállni, akkor a hagyományos befektetésekhez hasonlóan az NFT-k, virtuális földek vagy kriptoeszközök piacán is érdemes diverzifikálni. Cikksorozatunk első részében igyekeztünk elmagyarázni, mi is az a metaverzum, a második részben a már létező világokat mutattuk be, a harmadikban a platformok mögötti tokenekről írtunk, a mostani részben pedig a különböző befektetési lehetőségekről írunk. Mutatjuk az étlapot!

Részvény Ha hajlandóak vagyunk futni az egyedi részvények kockázatát, vagy egy ETF választása helyett részvényekből saját metaverzum-portfóliót építenénk, akkor számtalan lehetőségünk van kitettséget vállalni. Bigtech Egyrészt választhatjuk a nagy tech cégek részvényeit, ezek a vállalatok még csak most indultak el a metaverzumosodás útján, és ez egyelőre még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés