Előfizetői tartalom

Csúnya esés lett a vége az amerikai tőzsdéken

Portfolio
A globális piacok az utóbbi időben arra összpontosítanak, hogy felmérjék, milyen sebességgel és milyen ütemben fog az amerikai Fed kamatemeléseket végrehajtani és szigorítani a világjárvány idején alkalmazott rendkívül laza monetáris politikáján. Az első kamatemelésre a legfrissebb várakozások szerint a következő néhány hónapban, akár már márciusban is sor kerülhet, többek között ennek is betudható a rossz nemzetközi tőkepiaci hangulat. Ami a mai napot illeti, délelőtt megérkezett a friss brit és német inflációs statisztika, melynek értelmében közel 30 éve nem látott magasságba szökött az infláció mind az Egyesült Királyságban, mind Németországban. A brit áremelkedés mértéke az elemzői várakozásokon is túlmutatott. Kedvezőtlen hangulatú kereskedést láthattunk eleinte Európában, a délutáni órákban azonban jobbra fordult a hangulat. Utóbbinak pont az ellenkezőjét láthattuk az amerikai tőzsdéken, ahol a kezdeti emelkedést hamar iránykeresés váltotta fel, majd jelentős, 1 százalékos mínuszban fejezték be a napot az indexek.

2022. január 19. 22:03 Megosztás 1 százalékos mínusz zárásra A kereskedés végén beindult az esés az amerikai tőzsdéken, a napot végül jelentős mínuszokkal zárták a vezető indexek: A Dow 339 pontot, 1 százalékot esett Az S&P 500 44 pontos...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés