Előfizetői tartalom

Kezd magára találni a kínai telefongyártás, de messze még a járvány előtti szint

Portfolio
Tavaly 342,8 millió darab okostelefont gyártottak Kínában, ami ugyan 16%-kal magasabb az egy évvel korábbinál, de még mindig jelentősen elmarad a járvány előtti 371,7 milliótól. A gyártók több problémával néztek szembe 2021-ben, a globális chiphiány mellett a koronavírus miatti gyárbezárások hátráltatták őket, és ez várhatóan idén is hasonló lesz.

A CNBC-nek nyilatkozó szakértő szerint azért nem érte el továbbra sem a 2019-es rekordévet a kínai telefongyártás, mert a beszállítói láncok problémái nehéz helyzetbe hozták az iparágat, illetve az ország zéró COVID politikája miatt többször kellett hosszabb-rövidebb időre leállítani a termelést. Emellett a járvány hatásaként világszerte megfigyelhető, hogy az emberek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés