Előfizetői tartalom

Csúnya lefordulás az amerikai tőzsdéken, két főbb ok miatt ideges a piac

Portfolio
Az európai részvénypiacok mérsékelt emelkedése mellett a BUX kilógott a sorból, mivel mind a négy hazai blue-chip esést szenvedett el, főleg a Richter, aztán az amerikai poiacokon is a kezdeti határozott optimizmus csúnya lefordulásba váltott át. Ennek két főbb oka lehetett: egyrészt a kötvénypiac ideges a jövő heti Fed kamatdöntés miatt, a friss Reuters-konszenzus már nem kettő, hanem három kamatemelést vetít előre idénre, de sok elemző legalább négy szigorítást vár az ősztől kezdődő mennyiségi szigorítás mellett. Mindez a kötvényhozamok emelkedése mellett egyre komolyabb esést váltott ki a kereskedés végéhez közeledve a vezető amerikai részvényindexekben. Erre tett rá egy „lapáttal” az, hogy egyre fenyegetőbb nyilatkozatok láttak napvilágot az orosz-ukrán konfliktusban és Joe Biden elnök kínos magyarázkodásra kényszerült, ami növelte az esélyt, hogy bármilyen ukrán határsértés mellett súlyos szankciókat vet ki az oroszokra a nyugati szövetség. A technológia-túlsúlyos Nasdaq-ban a mai esés oda vezetett, hogy a novemberi csúcshoz képest már 10% feletti az esés mértéke, így technikailag már korrekcióról beszélhetünk az indexben.

2022. január 20. 22:10 Csúnya lett a vége: napi mélyponton zártak az indexek A zárás előtti percekben tovább ütötték a vezető részvényindexeket, azaz elmaradt a szokásos short-zárás az utolsó pillanatokban, így gyakorlatiag mindhárom vezető index napi mélyponton zárt 0,9-1,3%-os...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái