Előfizetői tartalom

Európai Bizottság: uniós jogot sértett Magyarország a VIG-Aegon ügyben, 10 munkanapot kapott a kormány a válaszra

Portfolio
Az Európai Bizottság előzetes következtetést adott ki Magyarország 2021. április 6-i döntésével kapcsolatban, melynek értelmében az ország megvétózta, hogy a Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) felvásárolja az AEGON csoport magyar leányvállalatait. A Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy a magyar döntés sérti az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet 21. cikkét – derül ki a testület mai hírlevelének 11. híréből.

A Bizottság 2021. október 29-én indított vizsgálatot az ügyben. A tervezett felvásárlás egy nagyobb ügylet részét képezi, amelyet a Bizottság az uniós összefonódás-ellenőrzési rendelet alapján 2021. augusztus 12-én feltétel nélkül engedélyezett, és amely arra irányult, hogy a VIG felvásárolja az AEGON magyar, lengyel, román és török életbiztosítási és nem-életbiztosítási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés