Előfizetői tartalom

A történelem legnagyobb összeomlása jöhet a szuperbuborék kipukkanásával

Nem kell nagy esés ahhoz a piacokon, hogy aktivizálják magukat a piaci buborékok kipukkanását, nagy tőzsdei összeomlást vizionáló szakértők, így Jeremy Grantham is, aki egy ideje már várja a nagy korrekciót a piacokon, de az egyelőre nem következett be. Az ismert befektető szerint nem is kis esés fog jönni, és nem is csak a részvénypiacon, mivel szerinte nem is buborék, hanem szuperbuborék alakult ki, az eszközárak nem csak a részvény-, de a kötvény-, az ingatlan- és részben a nyersanyagpiacon is extrém módon elszálltak. A vég kezdetének megjövendölése egyébként nem rossz időzítéssel érkezett, elindult egy korrekció a tőzsdéken, amelyek már gyakorlatilag a koronavírus-pandémia végét árazzák, szóval itt is jöhetnek negatív meglepetések, ráadásul évtizedek óta nem látott magas szinten az infláció, a jegybankok pedig szigorítanak/szigorításra készülnek. Grantham szerint minél magasabbra emelkednek az árfolyamok, annál hosszabb és nagyobb lesz a fájdalom a trendhez való visszatérésben, a bika piac mostani szakaszát pedig vámpírfázisnak nevezi, szerinte mindenkinek jobb lenne, ha ez a halhatatlannak gondolt lény minél hamarabb elpusztulna.

Ismét részletes anyaggal jelentkezett az ismert veterán befektető, Jeremy Grantham arról, mekkora buborék alakult ki a piacokon, a kialakult helyzetet ő egyszerűen csak szuperbuboréknak hívja, mivel nem csak a piac egyik szegmensében, hanem gyakorlatilag mindegyikben lufit lát, Grantham szerint a lakáspiacon, a részvény- és kötvénypiacon és a nyersanyagpiacon is buborék van, ennek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés