Előfizetői tartalom

Csepp a tengerben - Nem tűnik logikusnak ennyiért veszélyeztetni a Telekom megítélését

A HOLD Alapkezelő a részvényesi érdekérvényesítés egy Magyarországon korántsem szokványos formáját választotta, amikor múlt héten egy Magyar Telekomnak címzett nyilvános levelet tett közzé. A levélben, amely a Portfolio-n is megjelent, javaslatot tesznek arra, hogy a Magyar Telekom dolgozzon ki egy új, reális középtávú osztalékpolitikát, a tulajdonosi kifizetésre pedig részletes javaslattal álltak elő. Móricz Dániellel, az alapkezelő befektetési igazgatójával és Cser Tamással, az alapkezelő vezető részvényportfólió-kezelőjével beszélgettünk a múlt héten megjelent levélről, a javaslataikról és arról is, milyen válaszreakcióra számítanak a Magyar Telekom menedzsmentjétől.

Miért nem a Deutsche Telekom központjába, Bonnba címeztétek a leveleteket? Azért kérdezem, mert sokak szerint nem itthon döntenek arról, hogy mennyi osztalékot fizet a Magyar Telekom. Móricz Dániel: Mi a Magyar Telekomban vagyunk az alapjainkkal és kezelt portfólióinkkal részvényesek, adja magát, hogy kihez forduljunk. A menedzsmentnek is jeleztük korábban az aggályunkat, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés