Előfizetői tartalom

Csepp a tengerben - Nem tűnik logikusnak ennyiért veszélyeztetni a Telekom megítélését

Nagy Viktor
A HOLD Alapkezelő a részvényesi érdekérvényesítés egy Magyarországon korántsem szokványos formáját választotta, amikor múlt héten egy Magyar Telekomnak címzett nyilvános levelet tett közzé. A levélben, amely a Portfolio-n is megjelent, javaslatot tesznek arra, hogy a Magyar Telekom dolgozzon ki egy új, reális középtávú osztalékpolitikát, a tulajdonosi kifizetésre pedig részletes javaslattal álltak elő. Móricz Dániellel, az alapkezelő befektetési igazgatójával és Cser Tamással, az alapkezelő vezető részvényportfólió-kezelőjével beszélgettünk a múlt héten megjelent levélről, a javaslataikról és arról is, milyen válaszreakcióra számítanak a Magyar Telekom menedzsmentjétől.

Miért nem a Deutsche Telekom központjába, Bonnba címeztétek a leveleteket? Azért kérdezem, mert sokak szerint nem itthon döntenek arról, hogy mennyi osztalékot fizet a Magyar Telekom. Móricz Dániel: Mi a Magyar Telekomban vagyunk az alapjainkkal és kezelt portfólióinkkal részvényesek, adja magát, hogy kihez forduljunk. A menedzsmentnek is jeleztük korábban az aggályunkat, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái