Előfizetői tartalom

Nagyot ütöttek a Nasdaqon, csúnya hetet zártak az amerikai tőzsdék

Portfolio
Masszív mínuszokkal kezdték a pénteki kereskedést az irányadó európai indexek, követve az amerikai tőzsdék tegnapi teljesítményét és az ázsiai piacokon hajnalban uralkodó negatív hangulatot, és napközben sem volt számottevő javulás, sőt, egyre lejjebb ütötték a vezető nyugat-európai indexeket, a DAX több mint 2 százalékot esett. A lejtmenet mögött egyrészt a Fed közelgő kamatdöntése áll, másrészt az ukrán-orosz konfliktussal kiéleződő geopolitikai kockázatok, de a Netflix zuhanása sem kedvez a hangulatnak, amit a vállalat negyedéves gyorsjelentése váltott ki. A BUX a nemzetközi hangulathoz igazodva komolyabb eséssel nyitott, majd a délelőtt folyamán elkezdte ledolgozni a mínuszt, délután azonban ismét lejtmenetbe kapcsolt, ami leginkább az OTP számlájára írható. A nap végére szépíteni tudott a magyar piac a Mol és a Richter 1 százalék feletti erősödésének köszönhetően.

2022. január 21. 22:04 A Nasdaq közel 2 éve nem csinált ilyen rossz hetet Méretes esés jött össze a pénteki kereskedés végére: a Nasdag ugyanis 2,7%-os mínusszal fejezte be a 4 napos rövid hét utolsó kereskedési napját, és az egész heti teljesítménye -7,6%. Ilyen rossz heti...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái