Előfizetői tartalom

Háborúra készülnek a befektetők, zuhan az orosz tőzsde

Portfolio
Egyre élesebb a feszültség Oroszország és Ukrajna között, amit már a befektetők is elkezdtek árazni, a nemzetközi befektetői hangulat is alaposan elromlott, de az orosz tőzsdén különösen nagy az esés, a fontosabb, tőzsdén jegyzett részvények árfolyama nagyot esett, a zuhanásban élen jár a Gazprom, az Aeroflot és a VTB. A befektetők elkezdték árazni egy katonai támadás lehetőségét, és azt, hogy a nyugati hatalmak szankciókkal fenyegették meg Oroszországot, ami súlyosan hatna a tőzsdén jegyzett orosz vállalatokra is.

Egyes nyugati befektetők minden áron ki akarnak szállni az orosz eszközökből, a fájdalom a következő napokban is folytatódhat - mondta Luis Saenz, a Sinara Financial nemzetközi forgalmazási vezetője. Meglepődnék, ha ez teljes konfliktusba torkollna, de úgy tűnik, a piac nem ezt gondolja - mondta Richard House, az Allianz Global Investors feltörekvő piaci kötvényekért felelős...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái