Előfizetői tartalom

Hamvaiból támadt fel Amerika - Látványos hajrával végül pluszban zártak a tőzsdék

Portfolio
Elsősorban a Fed közelgő kamatdöntése és az ukrán-orosz konfliktussal kiéleződő geopolitikai kockázatok miatt kifejezetten rossz hangulatú kereskedést láthattunk a világ tőzsdéin, a fontosabb indexek mellett sokáig tovább estek a pénteki jelentős beszakadás után a kriptovaluták is, élükön a bitcoinnal. Az ukrán fronton egyre élesedik a helyzet, az amerikai külügyminiszter tegnapi szavai szerint Oroszország gyors és súlyos válaszlépésre számíthat mind az Egyesült Államok, mind pedig európai szövetségesei részéről, amennyiben az "orosz haderő egyetlen további tagja" is belép Ukrajnába. Érkeztek ma fontos gazdasági adatok is: az előzetes beszerzésimenedzser-index szerint Németországban az ipar és a szolgáltatószektor is növekedni tudott, utóbbi az elemzőket is meglepte - eközben a francia bmi-k is növekedésről árulkodnak, de a szolgáltatószektor teljesítménye elmaradt az elemzők várakozásától. A korábbi, 4% körüli eséseket követően a kora esti órákban látványos felpattanás következett be az amerikai részvénypiacokon, amelynek köszönhetően mindhárom vezető amerikai részvényindex pozitív tartományban zárta a hét első kereskedési napját. A Nasdaq a 2008-as világválság óta nem látott visszapattanást produkált. A kriptovaluták piacán a jelentős beszakadás után a legfontosabb és legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptopénz, a bitcoin árfolyama 4% fölé erősödött. A nemesfémek vegyesen teljesítettek, míg az arany árfolyama emelkedett, az ezüst értéke csökkent.

2022. január 25. 00:55 Nehéz elhinni, amit láttunk: a 2008-as gazdasági világválság óta nem volt példa hasonlóra A tőzsdék drámai fellendülést hajtottak végre hétfőn...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái