Előfizetői tartalom

Nagyon súlyos következményei lehetnek az 5G és a repülőgépek közti problémának

Portfolio
Egy technológiai innováció, amely a második világháború idején a pilótáknak segített a vadászgépek vezetésében, most a légitársaságok, valamint az AT&T és a Verizon közötti vita középpontjában áll az 5G, a mobileszközök felgyorsítását célzó innovatív szolgáltatás miatt. A problém ugyanis az, hogy a repülőgépekben használt rádiós magasságmérő eszköz működésében a repülésbiztonsági szakértők szerint meghibásodást okozhat az 5G, amely a magas automatizáltság miatt láncreakciót indíthat el, így balesetveszélyessé válik például a landolás. A problémát tovább tetézi, hogy telekommunikációs iparági szakértők cáfolják, hogy bármi gond lenne, így egyelőre nem született tartós megoldás a probléma orvosolására.

A vita évek óta húzódik, de az elmúlt hetekben csúcsosodott ki Az AT&T és a Verizon múlt kedden megállapodott az 5G szolgáltatás korlátozásáról a repülőterek közelében, miután a légitársaságok figyelmeztettek, hogy a technológia által okozott potenciális interferencia meghibásodást okozhat a repülőgépeken lévő egyik kulcsfontosságú eszközben, és a járatok törlésére...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái