Előfizetői tartalom

Rég nem látott zuhanás a tőzsdéken – Érdemes már beszállni?

Portfolio
Az elmúlt hetekben rég nem látott esés söpört végig a világ tőzsdéin, miután a befektetők elkezdték beárazni azt, hogy az amerikai jegybank elkezdi elzárni a pénzcsapokat, a korrekció pedig tegnap gyorsult be, miután elmérgesedett a konfliktus Oroszország és Ukrajna között, és amivel kapcsolatban a nyugati nagyhatalmak katonai válaszlépésekkel és gazdasági szankciókkal fenyegetőznek. A korábbi történelmi csúcsukról a vezető részvényindexek jellemzően 8-10 százalékot, a technológia túlsúlyos Nasdaq pedig már közel 20 százalékot esett, ekkora lejtmenet után adódik a kérdés, hogy vajon ezt az esést is ugyanúgy meg kell-e venni, mint az elmúlt hónapokban az összeset? Összegyűjtöttük, mit gondolnak erről a nagy elemzőházak, ismert megmondóemberek.

Ez már a korrekció utolsó szakasza? Marko Kolanovic, a JP Morgan stratégája két héttel ezelőtt bemondta, hogy meg kell venni az esést. A JP Morgan egy másik elemzője, Mislav Matejka ezzel egybevágó véleményt fogalmazott meg egy hete, miszerint a pozitív katalizátorok még nem merültek ki. És itt még nincs vége a sornak, még egy JP Morgan-elemző, Dubravko Lakos-Bujas, szintén...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái