Előfizetői tartalom

Eséssel zártak a vezető amerikai részvényindexek

Portfolio
A tegnap zárult kétnapos amerikai kamatdöntő ülés után a Fed-elnök Jerome Powell arról beszélt, hogy a jegybank agresszív pályára léphet, szerinte elég nagy a mozgástér a kamatemelésre anélkül, hogy veszélyeztetnénk a munkaerőpiacot – erre a megnyilvánulásra lefordultak a vezető amerikai tőzsdék és ennek hatására ugyancsak komoly mínuszokat láthattunk az ázsiai tőzsdéken, a vezető európai börzék is rossz hangulatban kezdték a napot, a délutáni órákra azonban javult valamelyest a kép. Ma itthon az MNB 4,3%-os kamat mellett hirdette meg nemrég az egyhetes betéti tenderét, ez 30 bázispontos kamatemelést jelent a múlt héthez képest - a hír hatására emelkedésbe kezdett az OTP részvénye, a magyar tőzsde pedig felülteljesítő Európában. Megismertük ma az amerikai gazdaság negyedéves teljesítményét: a harmadik negyedév megtorpanása után a tavalyi negyedik negyedévben ismét jelentős növekedést produkált a gazdaság, messze meghaladva az elemzői várakozásokat. A befektetők ennek ellenére adták az amerikai részvényeket, végül mindhárom vezető részvényindex eséssel zárt.

2022. január 27. 22:06 Megosztás Eséssel zártak a meghatározó amerikai részvényindexek A kezdeti jó hangulat után előbb vegyes mozgás volt érzékelhető az amerikai tőzsdéken, majd a záráshoz közeledve már mindhárom részvényindex esett. A Dow...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés