FONTOS Botrány Budapest legnagyobb lakásépítése körül - Megszólalt a fejlesztő és a kivitelező
 
Előfizetői tartalom

Gigafúzió jöhet az európai távközlésben - Mi köze van ennek a Magyar Telekomhoz?

A Deutsche Telekom már régóta keresi annak a lehetőségét, hogy - iparági trendeknek megfelelően - leválassza, esetleg értékesítse hálózati infrastruktúrájának egy részét, itt leginkább az adótornyokról van szó. Most úgy tűnik, hogy a német vállalat tényleg komolyan gondolja az esetleges tranzakciót, a Bloomberg értesülései szerint a Vodafone vagy az Orange lehet az a vállalat, amellyel a DT együttműködne. Bár egyelőre semmi sem utal arra, hogy a Magyar Telekom infrastruktúrájával kapcsolatban hasonló tranzakcióra kerülne sor, de ha az anyacég lép, nyilván a leányvállalatoknál is könnyebb lesz leválasztani az infrastruktúra egyes részeit, ezzel pedig láthatóvá tenni a bennük rejlő értéket, csökkenteni/megosztani a működési költségeket, valamint forrást bevonni a későbbi beruházásokhoz, fejlesztésekhez.

Régóta készül valamire a Deutsche Telekom Hosszú ideje folynak a találgatások arról, hogy a Deutsche Telekom az iparági trendeknek megfelelően leválasztja és külön vállalatba szervezi ki a rádiótornyait. Eddig több forgatókönyv is napvilágot látott ezzel kapcsolatban, iparági források akár azt is elképzelhetőnek tartották, hogy a DT az infrastruktúracéget tőzsdére...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés