Előfizetői tartalom

Papírformát hoz a Tesla, vagyis megint minden rekordot megdöntött

Portfolio
A Tesla gyorsjelentseit negyedévről-negyedévre elemezve az lenne már az igazi meglepetés, ha a cég nem döntene meg minden rekordot a fontosabb sorokon. A mostani negyedév ilyen szempontból papírforma volt, hiszen a gyártástól az EPS-ig, minden lényegesebb soron új csúcsokat döntött a cég. Persze ez önmagában impresszív, de nem maradtak el azok a figyelmeztetések sem, amely a cég működését megnehezítő körülményekre utaltak, mint a nyersanyagárak emelkedése, vagy az ellátási lánc kihívásai. Összességében tehát pozitív kicsengése volt a jelentésnek, és az elemzői várakozásokat is verte a cég, azonban a tegnapi piaczárás után kereskedésben kis mínuszba került az árfolyam.

Új csúcson a gyártás és az értékesítés A negyedik negyedévben 305 840 darab autót gyártott le a Tesla, amelyek közül 13 109 darab volt Model S/X, valamint 292 731 darab Model 3/Y gurult le a futószalagról. Ez a tavalyi év azonos időszakához képest 70 százalékos növekedésnek felelt meg, és gyártás tekintetében új rekordot állított be a cég. Ha az egész évet kumuláltan...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés