Előfizetői tartalom

Új szereplők kezelhetik a naperőművek és az áringadozások okozta kihívásokat

Az aggregátorok tevékenysége elősegítheti, hogy a villamosenergia-rendszer egyre rugalmasabb válaszokat tudjon adni az időjárásfüggő megújuló erőművek kiszabályozására, és ezzel összefüggésben az árvolatilitás, árcsúcsok hatékony piaci kezelésére - hangzott el a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által rendezett január 27-i online műhelyvitán.

A Tiszta Energiát Minden Európainak jogszabálycsomag ('CEP-csomag') 2019 nyári hatályba lépése jelentősen átalakította az európai és nemzeti villamosenergia-piacokat is, új piaci lehetőségeket teremtve, egyúttal új típusú szereplők piacra lépése előtt is utat nyitva. Ilyen új szereplők az aggregátorok, melyeknek azonban megvannak a maguk elődjei a magyar villamosenergia-rendszerben:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés